Door corona getroffen kunstenaars vieren gratis vakantie bij Kollumerpomp

18 Mei 2021 - 17:23

Het is een bijzonder initiatief van camping It Dreamlân bij Kollumerpomp. Mensen uit de kunst- en cultuursector, die hard zijn getroffen door de coronacrisis, mogen daar kosteloos in een bijzonder huisje verblijven. Eigenaar Minke Schouten van de camping vindt kunst en cultuur van levensbelang en wilde in deze tijd iets terugdoen voor de sector.

De gasten kunnen een week lang in het huisje overnachten. Zij mogen eventueel ook hun partner en kinderen meenemen. Er is dit campingseizoen plek voor ongeveer 25 mensen, die elkaar om de week afwisselen. Omdat er enorm veel aanvragen zijn, zet de camping het initiatief ook volgend jaar door.

Meer dan honderd aanvragen

"We hebben wel over de honderd aanvragen gehad", vertelt Schouten. "De groep is heel divers en ontzettend leuk; van musici en schrijvers tot kunstenaars en zelfs circusartiesten. Volgend jaar beginnen we wat eerder en is er ook ruimte voor mensen die nu achter het net hebben gevist. Misschien zijn er ook nog wel andere ondernemers in de buurt die een accommodatie ter beschikking willen stellen, zodat mensen die op de wachtlijst staan daar terecht kunnen."

Foto: Sake Beerstra, RTV NOF

Een van de gasten is Talia Stone uit Amsterdam. Zij is schrijfster en gaf ook rondleidingen aan toeristen in de hoofdstad. Door corona is haar inkomen echter volledig verdwenen.

Goed terecht

Dat ze nu voor vakantie terecht kan op It Dreamlân, doet haar wel goed. "Het is echt fantastisch. Je bent lekker buiten en op dit moment werkt het weer nog redelijk mee. Het is een mooi initiatief. Ik ben er nu echt even helemaal uit."

Verslaggever Mats Gies nam een kijkje op camping It Dreamlân

(Advertentie)
(Advertentie)