Aantal nieuwe besmettingen in Fryslân loopt verder terug

Er zijn in Fryslân in de afgelopen 24 uren 128 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Maandag meldde het RIVM net iets minder besmettingen. Toen was er een storing.
Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):
Gemiddeld zijn er de afgelopen week iedere dag 145 besmettingen vastgesteld. Dat is het laagste gemiddelde sinds 11 december. Precies een week geleden lag het gemiddelde nog op 159.
De meeste nieuwe besmettingen zijn dinsdag gemeld in de gemeente Leeuwarden (35), gevolgd door Súdwest-Fryslân (24) en Weststellingwerf en De Fryske Marren met ieder 16.

Een ziekenhuisopname

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er is één persoon met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een inwoner van de gemeente Leeuwarden.
Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):
Landelijk zijn er 5.396 nieuwe coronagevallen geregistreerd. De afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 5.020 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.
In de afgelopen week is het aantal coronabesmettingen landelijk met een kwart gedaald. De afgelopen week werden er in totaal 35.142 besmettingen vastgesteld.
Kijk voor meer cijfers en informatie op omropfryslan.nl/corona.