"De kans dat Mühren bij Cambuur blijft wordt steeds kleiner"

SC Heerenveen is het seizoen geëindigd als nummer twaalf van de eredivisie. En dat is zowel sportief als financieel bijzonder teleurstellend in het jubileumjaar.
SC Heerenveen zakte in de laatste twee wedstrijden tegen Emmen en Sparta ver door de ondergrens heen en trainer Johnny Jansen krijgt flink wat kritiek.
Arjen de Boer: "Ik vindt Johnny een bijzonder aardige kerel, maar als je de afgelopen twee seizoenen beoordeelt, dan vraag ik me af of Jansen de goede man is die deze ploeg weer op de rails krijgt."

Examenjaar

Onder Jansen eindigde Heerenveen respectievelijk als 10e en als 12e. En dat terwijl Heerenveen nog een geweldige competitiestart had. In de eerste zeven wedstrijden haalden ze maar liefst 16 punten.
Andries Bakker: "Zonder die goede start was Heerenveen een degradatiekandidaat geweest. Volgend seizoen wordt voor Jansen echt een examenjaar."
De SportCast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.
Er wordt ook even gebeld met Harmen Kuperus. De keeperstrainer uit Sint Nicolaasga die op de laatste speeldag met Go Ahead Eagles promoveerde naar de eredivisie.
Kuperus is ook de man achter het succes van doelman Jay Gorter die dit seizoen maar liefst 25 keer de 'nul' hield en in de belangstelling van Ajax staat.

Kuperus had gesprek met Heerenveen

Onlangs werd bekend dat Kuperus volgend seizoen als keeperstrainer aan de slag gaat bij Fortuna Sittard, en dat terwijl hij nog een gesprek heeft gehad met Heerenveen. "Ik heb een goed gesprek gehad, maar daarin konden ze niet aangeven of er wel of geen plaats vrijkomt en of ze al wilden ingrijpen."
Het contract van keeperstrainer Raymond Vissers bij SC Heerenveen loopt nog een jaar door.
Ik ben geschrokken van de omstandigheden bij SC Heerenveen.
Keeperstrainer Harmen Kuperus
Kuperus: "Ik ben geschrokken van de omstandigheden bij SC Heerenveen, las je op het trainingscomplex van Skoatterwâld komt, daar heeft de tijd echt stilgestaan.
En dan wordt het gevaarlijk, want alle clubs rondom Heerenveen hebben wel geïnvesteerd in trainingsfaciliteiten. Want het draait maar om één ding: beter worden."

Mühren

Volgens Andor Faber wordt de kans steeds kleiner dat Robert Mühren bij Cambuur blijft. "Met FC Utrecht en FC Twente komen er steeds meer clubs bij die interesse in hem hebben."
Volgens Faber moet Mühren de ambitie hebben om het nog een keer te laten zien in de eredivisie. "Hij wordt straks 32 jaar. Lukt het niet, dan kan hij altijd nog naar Volendam."
Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.