RIVM minder nieuwe besmettingen, mogelijk door storing

17 Mei 2021 - 15:33

Er zijn in Fryslân in de afgelopen 24 uur 120 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat meldt het RIVM. Het zijn er 8 minder dan zondag. Toen waren er 128 nieuwe besmettingen. Gemiddeld werden er in onze provincie in de afgelopen week iedere dag 148 nieuwe besmettingen gemeld.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

De meeste nieuwe besmettingen werden maandag gemeld in de gemeente Súdwest-Fryslân (20), gevolgd door Leeuwarden (18) en De Fryske Marren (12).

In Fryslân zijn in de afgelopen 24 uur geen sterfgevallen gemeld als gevolg van het coronavirus. Er is één persoon met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een inwoner van de gemeente Leeuwarden.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijke cijfers

Landelijk zijn er 2.904 nieuwe positieve tests gemeld. Dat is het laagste aantal sinds 16 februari en het zijn er 1.590 minder dan zondag. Toen waren het er 4.494. De afgelopen zeven dagen werden er gemiddeld 5.047 nieuwe coronagevallen per dag gemeld.

Het dagcijfer van maandag is niet compleet, want door een ICT-probleem bij de GGD heeft het RIVM niet alle meldingen ontvangen. Het cijfer ligt in werkelijkheid hoger.

Kijk voor meer cijfers en informatie op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)