Moment suprême voor Friese Songfestival-assistent: "Heel spannend"

17 Mei 2021 - 15:07

Het wordt een spannende week voor Tjalina Nijholt uit Bolsward: ze is backstage assistant bij het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Het was haar droom om bij de liveshows te werken en die droom komt op dit moment uit: "Je krijgt nu wel echt het Songfestival-gevoel. Alle teams zijn er, het begint te leven."

Tjalina Nijholt - Foto: Tjalina Nijholt

Het zijn lange dagen, vertelt Tjalina. "Maar we staan nu aan de start van de echte shows. Deze week zijn de halve finales en de finale, daar moet voor worden gerepeteerd. Ik moet ervoor zorgen dat de landen Georgië, Kroatië en Italië op de juiste tijd op de goede plek staan. Er zitten echt maar 40 seconden tussen de optredens, dus het moet heel snel. Hopelijk gaat het goed."

Hard rennen

De eerste repetities gingen goed, vertelt ze. "Dan kun je echt zien hoe het gaat met licht en geluid. Maar het moet straks in het echt. Ik ben streng, maar de artiesten luisteren goed. Ik heb goede schoenen aan, dus ik kan hard rennen."

Foto: ANP

Intussen is duidelijk geworden dat er bij diverse teams mensen positief zijn getest op het coronavirus. Het gaat om de delegaties van Polen en IJsland. Roemenië en Malta moeten ook in quarantaine, omdat zij in hetzelfde hotel verbleven.

Het is wel spannend of zij straks op het podium kunnen staan.

Tjalina Nijholt

Het is nog afwachten of deze landen echt kunnen optreden. Mogelijk worden er back-up tapes gebruikt die eerder in Ahoy zijn opgenomen. "Het is wel spannend of zij straks op het podium kunnen staan," zegt Tjalina.

Iedere twee dagen getest

Ook achter de schermen is de organisatie waakzaam op het virus. "Wij worden iedere 48 uur getest, ik heb vanochtend ook weer een test gehad. Als er iemand een positieve uitslag krijgt, moet je meteen in quarantaine en volgen er extra testen. Dus ze zijn er druk mee bezig, hopelijk gaat het allemaal goed."

Tjalina Nijholt vertelt over haar ervaringen voor het Songfestival

De artiesten zijn tot nu toe heel aardig, zegt Tjalina. "Er spelen nog geen sterallures. Maar iedereen werkt met zoveel passie, dat is heel mooi om mee te maken."

(Advertentie)
(Advertentie)