Binnensportverenigingen blij met versoepelingen; ze kunnen niet wachten

Binnensportverenigingen kunnen niet wachten om weer te beginnen met activiteiten in de zaal. Ze hopen op versoepelingen op 18 mei.
Binnensportferienings bliid mei fersoepeling
De laatste lockdown was bijvoorbeeld zwaar voor turnvereniging CSC uit Joure. Buiten trainen was nauwelijks mogelijk, want de meeste apparatuur moest binnen blijven. Het ledental liep het afgelopen halfjaar dan ook terug.
"We hopen dat we weer terugkomen of dat we nieuwe leden krijgen", zegt CSC-voorzitter Eric van Prooijen. "We zullen er met ons allen voor gaan en de mensen enthousiast maken. Dat moeten we laten zien, wat onze vereniging kan en daarvoor moeten we naar binnen."
Badminton met een zachte bal, omdat het buiten met een shuttle vaak niet wil © Omrop Fryslân, Ronnie Porte
Een club als Badmintonvereniging Joure mocht het afgelopen half jaar het parkeerterrein bij zwembad Swimfûn gebruiken. Al was het tot nu toe vaak te donker of stond er te veel wind om buiten een shuttle te slaan.
"We zijn blij dat we in ieder geval iets kunnen", zegt Michel Veldstra van de vereniging. "Maar er zit geen spelelement in. Het is niet zo leuk wanneer dat binnen is. Liever morgen versoepelingen dan volgende week."
Als alles goed gaat, kan vanaf volgende week dinsdag in een hal gesport worden. Wel op anderhalve meter afstand en hooguit in groepjes van twee personen.
Buiten in actie met badminton © Omrop Fryslân, Ronnie Porte