Omrin: deze week blijft Leeuwarder milieustraat dicht na grote brand

13 Mei 2021 - 12:22

De schade aan de loods van afvalverwerker Omrin, waar woensdagavond laat een grote brand uitbrak, is enorm. Dat is duidelijk geworden bij daglicht. "Het gebouw moeten we als verloren beschouwen", vertelt Jelmar Helmhout van Omrin.

Omrin: dizze wike bliuwt Ljouwerter miljeustrjitte ticht nei grutte brân

"Het is een troosteloze, trieste aanblik", zegt Helmhout. Er zijn geen mensen gewond geraakt, dat is het belangrijkste. "Maar het is wel een schrik voor ons allemaal."

Omrin-medewerkers hebben brandweer geholpen

De brand werd ontdekt door medewerkers van Omrin. Zij hebben vervolgens de brandweer geholpen bij het bestrijden van de brand. "Ze hebben bepaalde delen van de loods afgebroken, waardoor de brandweer er beter bij kon."

Foto: CAMJO media

In de loop van donderdag liet Omrin weten dat de milieustraat deze week niet meer open gaat. Eerder zei de woordvoerder te verwachten dat mensen vrijdag of zaterdag dingen wilden brengen. "Die krijgen bericht (ze moesten reserveren) "Mensen uit Leeuwarden kunnen naar Stiens of Grou."

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In het gebouw lag papier en huishoudelijk afval. De politie onderzoekt wat de bron en oorzaak van de brand is.

Trefwoorden: 
Leeuwarden brand Omrin Greunsweg
(Advertentie)
(Advertentie)