Aantal nieuwe besmettingen in Fryslân onder gemiddelde, wel een sterfgeval

09 Mei 2021 - 15:33

In Fryslân zijn tot 10.00 uur zondagochtend 175 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat heeft het RIVM bekendgemaakt. Het zijn er tien minder dan een dag eerder, toen ging het om 185 nieuwe besmettingen. Gemiddeld zijn er in Fryslân de afgelopen week iedere dag 191 besmettingen vastgesteld.

Het dagelijkse aantal besmettingen van de afgelopen drie weken (komt de grafiek niet goed in beeld, klik dan hier):

Dat gemiddelde over zeven dagen lag precies een week geleden op 153. Dat schoot die dag omlaag, omdat het RIVM vanwege een storing toen slechts dertig besmettingen meldde.

De meeste nieuwe besmettingen zijn gemeld in de gemeente Leeuwarden (47). Daarna volgen Súdwest-Fryslân met 29 en Opsterland met 18 nieuwe besmettingen.

Een sterfgeval, drie Friezen naar ziekenhuis

In Fryslân is in de afgelopen 24 uur een sterfgeval gemeld als gevolg van het coronavirus. Dat gaat om een inwoner van Achtkarspelen. Er waren ook drie nieuwe ziekenhuisopnames in onze provincie: inwoners van de gemeentes Leeuwarden, Smallingerland en Weststellingwerf.

Het aantal ziekenhuisopnames in Fryslân lag de afgelopen week op het hoogste niveau sinds het begin van de coronacrisis.

Het aantal besmettingen per gemeente (zie je de kaart niet goed, klik dan hier):

Landelijk zijn er 6.704 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Gemiddeld was dat de afgelopen week iedere dag 7.528.

Kijk voor meer cijfers over het coronavirus op omropfryslan.nl/corona.

Trefwoorden: 
RIVM coronavirus besmettingen
(Advertentie)
(Advertentie)