SC Heerenveen-vrouwen winnen van VV Alkmaar: Van Dijk en Van de Ven scoren in de eerste helft

In de tweede competitiewedstrijd in de B-poule stond er vrijdagavond voor de voetbalvrouwen van SC Heerenveen niets meer op het spel. Toch lieten ze zien wat ze in hun mars hadden: tegen VV Alkmaar werd het 2-1 voor Heerenveen. De goals werden gemaakt door Nikée van Dijk en Zoï van de Ven.
© Orange Pictures
Al na 7 minuten kwam SC Heerenveen op voorsprong. Nadat Van de Westeringh eerst al eens vergeefs een poging deed om een goal te maken, was het Nikée van Dijk die de bal in de touwen schopte. Ze waren nog maar net begonnen, maar de 1-0 voor SC Heerenveen stond al duidelijk op het scorebord.
Dat geluksmomentje herhaalde zich in de 30ste minuut van de wedstrijd. Zoï van de Ven schoot een bal vanuit een vrije trap in de goal, zodat het 2-0 werd voor SC Heerenveen.
In de veertigste minuut maakte Roos van der Veen een overtreding, waarvoor ze een gele kaart kreeg. De vrije trap die daar achter vandaan kwam aan de kant van Alkmaar, zorgde echter niet voor dreiging voor de vrouwen van Heerenveen. Het bleef 2-0 en met die score gingen beide ploegen de pauze in,.

Alkmaar komt met de 2-1

Toch bleef SC Heerenveen niet de hele wedstrijd lang de koningin van het veld. In de 61ste minuut maakte Emmeke Henschen de 2-1 voor Alkmaar. Maar het bleef wel bij dat ene doelpunt. Met de overwinning op VV Alkmaar bleven de drie punten vrijdagavond in Heerenveen.