Een van de twee 'Veermannetjes' terug bij SC Heerenveen, maar wel op de bank

07 Mei 2021 - 14:56

Aanvoerder Henk Veerman zit zaterdag weer bij de selectie als SC Heerenveen het opneemt tegen FC Utrecht. De Volendammer is weer opgeknapt van het coronavirus en heeft donderdag en vrijdag weer met de groep meegetraind. Dat geldt waarschijnlijk nog niet voor zijn dorpsgenoot en carpoolmaat Joey Veerman. Die mag wel weer naar buiten, maar heeft vrijdag nog te hoge waardes van corona en mag nog niet meetrainen met zijn ploeggenoten.

Henk Veerman trainde freed foar de twadde kear mei de groep mei

"Ja, het gaat eigenlijk een week alweer erg goed. Het is nu optrainen en hopen op speelminuten", vertelt Henk Veerman. Tweeëneenhalve week geleden werd de spits wakker met koorts, maar veel last heeft hij er niet van gehad. "Dezelfde ochtend knapte ik eigenlijk weer wat op. Na vijf dagen mocht ik weer hardlopen. Dus dat waren gezellige uurtjes met de looptrainer. Deze week ben ik met Joey het veld op geweest, dus we hebben onze training wel gehad."

Thuis vanaf de bank moest Veerman toezien dat Heerenveen een erg slechte wedstrijd speelde tegen PEC Zwolle, maar dat een week later goed partij geboden werd aan nummer twee PSV. "Zwolle was niet goed, maar als je ziet hoe de ploeg zich herstelt tegen PSV is dat gewoon heel erg goed. Dan hoop ik dat we deze lijn kunnen doortrekken."

Henk Veerman

De inzetbaarheid van de 'Veermannetjes' is ook deze week onderwerp van gesprek in het Abe Lenstra Stadion. De club moest wachten tot de restwaardes van corona laag genoeg waren. Dat geldt dus voor Henk wel, maar voor Joey nog niet. Toch hoopt trainer Johnny Jansen dat naast Henk ook Joey nog kan aanhaken voor het duel met FC Utrecht. In de basis beginnen doen ze echter nog niet. "Hoe je het ook wendt of keert, het doet altijd wat met je. Ze hebben wel voor hunzelf getraind, dus ze zijn altijd wel bezig geweest. Dus het is niet zo dat ze fysiek gezien een enorme terugslag hebben gehad."

Basisdebuut Van Ottele

Rodney Kongolo is geschorst en ontbreekt in elk geval in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Hij zal worden vervangen door Syb van Ottele, vertelt Jansen. "Hij gaat zijn basisdebuut maken." Gaat Heerenveen tegen FC Utrecht net als afgelopen week tegen PSV in een 5-3-2-systeem spelen? "Dat behoort tot de mogelijkheden. We gaan niet alles overhoop gooien. Misschien zal er nog een variant op bedacht worden of dat we andere spelers gebruiken."

Johnny Jansen

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en FC Utrecht begint zaterdagavond om kwart voor zeven. Het duel is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio in een extra sportprogramma, dat begint om half zeven. Het commentaar vanuit het Abe Lenstra Stadion komt van Roelof de Vries.

Play-offs

SC Heerenveen speelt nog tegen FC Utrecht, FC Emmen en Sparta. Om mee te mogen doen aan de play-offs om Europees voetbal moeten de Feansters bij de eerste acht eindigen. De achterstand op die achtste plaats, waar Heracles Almelo nu staat, is vier punten. Toch gelooft Henk Veerman er nog wel in dat zijn ploeg de play-offs kan halen. "Ik denk dat wij nog een redelijk goed schema krijgen ten opzichte van andere ploegen, dus ik geloof daar nog wel in."

Datzelfde geldt voor Jansen, al beseft de trainer wel dat zijn ploeg zich geen misstap meer kan permitteren. "Je moet deze drie potten winnen. Als er een verliespartij tussen zit, ga je het niet halen."

Foto: Orange Pictures
(Advertentie)
(Advertentie)