Voetballers zeggen lidmaatschap op na sneuvelen Regiocup

07 Mei 2021 - 08:27

Voetbalclubs verliezen leden doordat er vanwege de coronacrisis geen wedstrijden meer gespeeld kunnen worden. Dat merkt de Friese voetbalclub VV Balk. Sommige spelers waren er dit seizoen al niet meer bij, en anderen stoppen na de zomer.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Verslaggever Jeroen Boersma was yn Balk

Nu de KNVB de stekker uit een eventuele Regiocup getrokken heeft, is het seizoen voorbij voordat het begonnen is. Er was te weinig tijd om nog een heel toernooi te spelen, voordat de zomervakanties beginnen. Trainen is nu doelloos.

Corona opende de ogen

Coach Jan Bruin van VV Balk begrijpt het wel, dat er spelers zijn die ermee ophouden. "Een doelstelling voor dit seizoen is er niet meer. Die hadden we nog met de Regiocup, al was dat ook al meer voor het plezier"

De coronatijd opent spelers de ogen. Voetballer Schelte Reitsma staat volgend jaar niet meer op het veld. "Door corona zie ik hoeveel tijd je overhoudt zonder voetbal."

"Ik ben er ook achter gekomen dat ik het voetbal niet eens zo mis. Als je gewoon in het ritme meegaat, heb je dat niet zo door. Nu wel, dus dit is mijn laatste seizoen."

Stefan Konst yn aksje op it trainingsfjild fan vv Balk - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Ook al gaat het nergens meer over, op de trainingen gaat er er nog steeds fel aan toe. Sporten doen de eersteklassers vooral voor het plezier, maar het gaat wel op het scherp van de snede. Daarom worden de wedstrijden echt wel gemist.

De groep had nog een sprankje hoop, al had bijna iedereen wel verwacht dat de Regiocup niet door kon gaan, zegt speler Ivar Klijnsma. "Als zo'n Regiocup nu nog moet beginnen, moet je eind juni nog zes tot acht wedstrijden spelen. Ik weet niet hoe realistisch of dat is. Ik denk dat we al lang blij moeten zijn als we volgend seizoen weer wedstrijden kunnen spelen."

(Advertentie)
(Advertentie)