Henk de Jong beloont doelman Pieter Bos met basisplek tegen Dordrecht

06 Mei 2021 - 15:02

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft SC Cambuur de promotie en het kampioenschap al binnen. Toch willen de Leeuwarders niet als een nachtkaars uit laten gaan. Er is nog een periodetitel te verdelen en in die strijd staat Cambuur ook bovenaan met 19 punten uit 8 wedstrijden.

Henk de Jong over de wedstrijd tegen Dordrecht:

Go Ahead Eagles is in deze periode de concurrent, met twee punten minder. "Die periodetitel winnen is een van onze doelstellingen", zegt trainer Henk de Jong.

Toch past de trainer van Cambuur wat wijzigingen toe in zijn elftal. Een daarvan is dat Pieter Bos als keeper begint: een beloning voor een seizoen lang positief in dienst staan van eerste keeper Sonny Stevens, zegt De Jong.

Meer wijzigingen

Verder starten Robin Maulun en Mitchel Paulissen op het middenveld. Mees Hoedemakers en Jasper ter Heide zitten wel bij de selectie, maar kunnen niet beginnen aan de wedstrijd. Zij zijn niet fit. Ook Jarchinio Antonia kan niet spelen vanwege een blessure.

Tweede keeper Pieter Bos krijgt dus de kans om voor het eerst dit seizoen in de basis te beginnen. Eerste keeper Sonny Stevens heeft wel wat getwijfeld om zijn plaats af te staan, maar vindt dat Bos het verdient om de komende wedstrijd in de basis te staan.

Stevens gunt het Bos

Henk de Jong: "Sonny kwam er zelf ook mee. Natuurlijk wil hij altijd keepen. Hij heeft niet een wedstrijd gemist dit seizoen. Maar Sonny gunt het Pieter en dat is mooi. En voor Pieter is het gewoon geweldig."

Dat vindt Bos zelf ook. Hij ziet zijn basisplaats als een beloning van een positieve houding in het afgelopen seizoen en is blij dat college Stevens hem dit gunt. Bovendien, vindt Bos, is hij in het afgelopen jaar gegroeid als keeper en dan is het mooi om dat in een wedstrijd te laten zien.

FC Dordrecht - SC Cambuur begint vrijdagavond om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Geert van Tuinen doet het verslag.

(Advertentie)
(Advertentie)