Kledingbank Noorderhoek in Sneek: niet alleen kleding, maar ook begrip

05 Mei 2021 - 18:50

In het verleden kon ze het zelf ook goed gebruiken, en nu kan ze iets terugdoen. Miranda van der Molen uit Sneek runt sinds een tijdje Kledingbank Noorderhoek in de stad, waar mensen die het financieel moeilijk hebben, gratis kleding kunnen ophalen. "Ik wil graag mensen helpen die het nu nodig hebben en die de drempel heel hoog vinden om ons te vinden. Ik zou zeggen: kom alsjeblieft, het is er voor jullie," zegt ze.

Foto: Shutterstock.com (fizkes)

De kledingbank is intussen ruim een maand open. Sinds maandag zijn mensen ook zonder afspraak welkom. "Het maakt niet uit hoeveel men meeneemt, men hoeft niets te laten zien. Iedereen is welkom."

Van der Molen heeft het vroeger zelf ook financieel zwaar gehad. "Toen zijn we ook naar een kledingbank gegaan, in Bolsward. In het begin wel met schaamte, want je wilt eigenlijk niet je hand op houden. Ik heb twee kinderen en dacht: ik moet toch ergens wat vandaan zien te krijgen, zodat ze toch normale kleren kunnen dragen, in plaats van versleten kleding."

Ook vriendschap en begrip

De drempel was dus wel hoog, maar het heeft erg geholpen, zegt Van der Molen. "Niet alleen met kleding, maar ook met vriendschappen en begrip. De goede vriendin waarmee ik nu de kledingbank opstart in Sneek heb ik daar ook ontmoet. Zij was mijn rots in de branding. Ze heeft me door een hele moeilijke periode gesleept. Ze heeft ook laten zien dat het niet erg is en dat het iedereen kan gebeuren. Dat is gewoon heel belangrijk."

Terugdoen

Daarom hebben ze zelf de stap gezet om kleding te verzamelen voor de kledingbank. "Het gaat nu beter en ik wil wat terugdoen. We doen oproepen voor kleding. Bijvoorbeeld via scholen, Facebook en de krant. En we proberen naamsbekendheid te krijgen. We hebben een Facebookpagina, zitten in de wijkvereniging. Alle vrijwilligers zijn ook heel positief. Ze flyeren, doen mond-tot-mondreclame. Dus voor iedereen geldt: zegt het voort."

Miranda van der Molen uit Sneek

(Advertentie)
(Advertentie)