Nieuwe voorzitter Friese horeca ziet verplichte coronasneltest niet zitten

05 Mei 2021 - 17:51

Uit een brancheonderzoek van Koninklijke Horeca Nederland blijkt dat een meerderheid van de ondernemers een verplichte coronasneltest voor een bezoek aan een café of restaurant niet ziet zitten. Daar sluit Melle Bakker zich als nieuwe voorzitter van de Friese afdeling zich bij aan: "Ondernemers zijn het afgelopen jaar zo beperkt, als ze nu weer open kunnen zou het vervelend zijn als juist zij weer de belasting krijgen van sneltesten."

Foto: Shutterstock.com (Vaggelis Kousioras)

Bakker wil het landelijke geluid doorzetten naar zijn achterban. "Je wordt horecaondernemer om te ondernemen. Van vorig jaar juni tot de tweede lockdown hebben ze laten zien dat ze het op een verstandige en verantwoordelijke manier kunnen hanteren."

Steen om de nek

Een sneltest is voor Bakkers gevoel weer een extra barrière. "De horecaondernemers voelen alle restricties nog als een zware steen om hun nek. Iedereen kijkt uit naar een moment dat het weer wat wordt losgelaten. Maar ik moet ze complimenteren wat corona betreft, zij zien de ernst er ook van in en handelen ernaar."

Zelf heeft Bakker eind vorig jaar zelf zijn horecabedrijf verkocht. "Wij zaten al een paar jaar in de fase om het bedrijf te verkopen. Maar het komt in deze coronatijd wel fantastisch uit."

Verslaggever Willem Vermeltvoort had een gesprek met Melle Bakker

(Advertentie)
(Advertentie)