Verouderd clubgebouw SC Haulerwijk maakt plaats voor nieuwbouw op dezelfde plek

05 Mei 2021 - 12:27

Voetbalvereniging SC Haulerwijk krijgt het nieuw clubgebouw op dezelfde locatie als het huidige gebouw op sportpark De Hichte in het dorp Haulerwijk. De nieuwbouw zou eerst op een andere locatie verrijzen, zodat de huidige plek parkeerplaatsen zouden worden, maar daar is van afgezien.

Gebou SC Haulerwyk op sportpark De Hichte - Foto: Google Streetview

Het huidige clubgebouw is ernstig verouderd. Het dak lekt en de tegels aan de muren van de douches laten los, omdat de leidingen in de muren lekken. Verder zijn de energiekosten erg hoog. Het bestuur van de club zegt niet meer te kunnen instaan voor de veiligheid van de spelers. Bovendien zijn er geen vrijwilligers meer te vinden die het beheer en het onderhoud willen doen.

Het is de bedoeling dat het nieuwe clubgebouw volgend jaar zomer wordt gebouwd. Het kan alleen doorgaan met een financiële bijdrage van 500.000 euro van de gemeente. De gemeente Ooststellingwerf stelt verder een renteloze lening beschikbaar van maximaal 500.000 euro. En dan moet de club ook nog 500.000 euro zelf bijeen brengen, bijvoorbeeld met subsidies.

Om de aflossing van de lening te kunnen betalen wil de club de contributies verhogen en er komt het loterij. Verder bekijken het bouwbedrijf en de club samen wat de leden en de sponsoren zelf kunnen doen aan de bouw.

(Advertentie)
(Advertentie)