Aangepaste dodenherdenkingen: bekijk hier hoe het vanavond in jouw gemeente gaat

04 Mei 2021 - 16:34

De dodenherdenking is dit jaar, net als vorig jaar, anders dan anders. De herdenkingen in onze provincie zijn vanwege het coronavirus niet toegankelijk voor het publiek. Daarom heeft Omrop Fryslân hieronder op een rijtje zet hoe de gemeentelijke herdenkingen in de verschillende gemeentes toch te volgen zijn.

Foto: De Vries Media

Leeuwarden

In de gemeente Leeuwarden is de herdenking in de Prinsentuin. Deze is om 19.45 uur live te zien op Omrop Fryslân en Podium TV. De herdenking is niet toegankelijk voor publiek.

Heerenveen

Burgemeester Tjeerd van der Zwan gaat een krans leggen bij het Van Maasdijkmonument in Heerenveen. Dit moment zal eerder op de dag zijn en zal worden uitgezonden om 19.00 uur op de website van de gemeente. Daarnaast roept de gemeente inwoners op om bloemen bij een van de oorlogsmonumenten te leggen.

Harlingen

Om 16.00 uur is een kranslegging en herdenking bij het Zeeliedenmonument op de Waddenpromenade. De kranslegging wordt gedaan door burgemeester Roel Sluiter en dhr. Zwaan van de politie Infra.

Om 19.40 uur is er een bijeenkomst op de algemene begraafplaats van Harlingen. Deze is live te zien op de website van Omroep RSH, de lokale omroep van de gemeente Harlingen. Na afloop is de herdenking terug te zien op de website van de gemeente Harlingen.

Foto: Omrop Fryslân, Simone Scheffer

Súdwest-Fryslân

Burgemeester Jannewietske de Vries gaat een krans leggen op het Oud Kerkhof in Sneek. Om 18.00 uur is er een kleine plechtigheid zonder publiek. Voor gesneuvelde Canadese soldaten zal een krans gelegd worden bij de Martinikerk en ook bij het Joodse Monument in de stadshuistuin zal een krans worden gelegd.

De toespraak van de burgemeester zal later te zien zijn op de website van de gemeente.

De Fryske Marren

Het gemeentebestuur is aanwezig bij lokale herdenkingen voor het leggen van een krans en het houden van een toespraak. In Joure zal burgemeester Fred Veenstra aanwezig zijn voor een kranslegging en toespraak. Deze is te zien op Vimeo en zal worden uitgezonden op de lokale omroep Radio Spannenburg. Lokale herdenkingen zijn in Oudemirdum, Nijemirdum, Ouwsterhaule en Sintjohannesga.

Smallingerland

De dodenherdenking is live te zien op de Facebooksite van de gemeente. Deze begint om 19.30 uur. Burgemeester Jan Rijpstra gaat met leerlingen van basisscholen kransen leggen in het Van Haersmapark.

Dodenherdenking in de Leeuwarder Prinsentuin - Foto: Omrop Fryslân, Willem de Vries
Trefwoorden: 
dodenherdenking 4 mei 75plus1
(Advertentie)
(Advertentie)