Burgemeester Waanders over beklad huis: "Dat gaat veel te ver"

04 Mei 2021 - 13:22

"Dit gaat echt over de grens", zegt burgemeester Waanders van Waadhoeke over het bekladde huis in Sint-Anne. De wijkpolitie deelde maandag een bericht op Instagram dat er op een huis in grote letters "COVID is Fake", geverfd is. De vrouw die er woont, ligt met corona in het ziekenhuis.

Een reportage uit Fryslân Hjoed over de bekladding

Burgemeester Waanders heeft met de man van de zieke vrouw gepraat. "Ze heeft het flink te pakken, maar ligt niet op de ic. Dat maakt het ook zo bizar. Ik heb er wel moeite mee dat mensen anders over covid denken, maar dat mag in dit land. Maar die vrijheid kan niet zonder verantwoordelijkheid voor een ander. Het is eigendom van een ander dus juridisch gezien, moet je er vanaf blijven. En moreel gezien ben je ver heen als je zo'n tekst op een woning zet waarvan je weet dat er iemand woont die door covid ernstig ziek is."

Foto: Wijkagenten Waadhoeke Buiten

Ik vind het immoreel, dat gaat veel te ver.

Burgemeester Marga Waanders

In het dorp vindt iedereen het een schande. "Als je het bij jezelf doet, nou ja, daar vind ik ook wat van, maar dat mag. Maar dat je het bij een ander doet en dan ook nog eens bij een gezin met een ernstig zieke bewoner. Ik vind dat immoreel, dat gaat veel te ver."

Marga Waanders

Camerabeelden

Er wordt onderzocht of er camerabeelden van particulieren zijn. "Dat is een zaak voor de politie. We hopen dat dat iets oplevert. Ik hoop dat de dader of daders zelf tot bezinning komen. We mogen vinden wat we willen, maar we moeten wel rekening houden met respect en gevoelens van anderen."

(Advertentie)
(Advertentie)