'Influencer' Henk de Jong: "Zoveel mooie momenten, da's niet normaal"

03 Mei 2021 - 18:17

Bij SC Cambuur genieten ze nog steeds na van de laatste weken. Eerst was er de promotie naar de eredivisie, daarna de titel en afgelopen weekend de huldiging. "Jongens, wij hebben zoveel mooie momenten meegemaakt, dat is niet normaal", vertelt trainer Henk de Jong. Hij wil nu echter ook weer vooruit kijken. "Het moet nu even ophouden met al die festiviteiten." In de SportCast vanuit het Cambuur Stadion schuiven naast De Jong ook spelers Sonny Stevens, Mitchel Paulissen en Jamie Jacobs aan.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere Sportcasts terug te luisteren.

Na drie weken vol met feestjes is het tijd om vooruit te kijken. Dat doet ook trainer Henk de Jong, die er voor volgend seizoen nog wel een aantal spelers bij wil hebben. "Het middenveld staat vrij goed, alleen de positie van Mees Hoedemakers zal ook nog wel wat moeten gebeuren. Misschien gaat hij ook wel weg, van wat wij horen is daar wat belangstelling voor. Achterin moet nog wat gebeuren en voorin op de buitenkanten moeten we door versterken."

'Influencer'

De Jong is de laatste weken bestookt met felicitaties voor de prestaties met Cambuur. "Ik had een stukje op LinkedIn gezet. Ik denk dat die 160.000 tot 170.000 keer is bekeken. Vorige keer bij De Graafschap was het 220.000 keer. Dat is wel veel, hé? Hoe noemen ze dat ook alweer, influencer toch?", lacht De Jong.

Volgend seizoen vindt Cambuur zichzelf terug in de eredivisie. Keeper Sonny Stevens kijkt er naar uit. "Ajax en Feyenoord, dat zijn hele mooie stadions om te spelen. Maar, dat neemt niet weg dat er ook wat kleinere clubs zijn met een hele leuke aanhang. Ik vind het ook wel speciaal om bij FC Twente terug te komen, omdat ik daar vier jaar heb gespeeld."

Eredivisie

Mitchel Paulissen speelde eerder met Roda JC in de eredivisie, maar: "Dat was meer behelpen en alleen maar strijden. Ik ben benieuwd hoe we het nu gaan doen, nu we een plan en een voetbalidee hebben. Daar kijk ik wel naar uit."

Voor Jamie Jacobs wordt het zijn debuut op het hoogste niveau in Nederland. "Dat je 's avonds met je bordje op schoot om zeven uur lekker een samenvattinkje kijkt en je ziet jezelf rondhuppelen op het veld. Dat is hartstikke mooi. Daar ga je af en toe een beetje aan voorbij dat het toch wel bijzonder is."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend elke maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)