PODCAST: ‘Fan binnenút' over complexe scheidingen

03 Mei 2021 - 17:27

De televisieserie 'Fan binnenút: wa soarget foar in feilich libben?' wordt aangevuld met een driedelige, verdiepende podcastreeks. In deze podcastreeks gaat programmamaker Miranda Werkman in gesprek met Veilig Thuis-medewerkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. De deskundigen vertellen hoe jij als omstander een kind kunt helpen.

Foto: Omrop Fryslân

Complexe scheidingen

In de eerste podcastaflevering op 3 mei gaat het over complexe scheidingen. Deze vechtscheidingen komen steeds vaker voor. In de podcastreeks gaat Miranda Werkman in gesprek met gedragswetenschapper Lutske de Vries. Zij neemt de luisteraar mee in het hoofd van ouders die het belang van hun eigen kinderen niet meer lijken te zien.

Ook Mirjam Hogeboom komt aan het woord. Zij deelt ervaringen die zij heeft meegemaakt als gezinsvoogd. Zo ziet ze soms dat kinderen de kleren van de ene ouder moeten uittrekken voor ze bij de ander naar binnen mogen. Mirjam laat zien wat de impact is van zulk gedrag op een kind.

In de televisieserie keek programmamaker Miranda Werkman achter de deuren bij het werk van Jeugd - en Gezinsbescherming, Jeugdreclassering en Veilig Thuis Friesland. De serie toont hoe moeilijk het is om in te grijpen achter de voordeur; de grens tussen privacy en veiligheid.

Vanaf 3 mei komt er drie weken lang elke maandag om 16.00 uur een nieuwe podcast online van Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?' De podcast is te beluisteren op Omropfryslan.nl of op Spotify.

Vragen of vermoedens van kindermishandeling , âldereinmishanneling of hûslik geweld? Bel 0800-2000 (gratis 24/7) of chat met Veilig Thuis via veiligthuisfriesland.nl

(Advertentie)
(Advertentie)