Werk aan Lendefietspad bij Wolvega stilgelegd vanwege zeldzame libellen

03 Mei 2021 - 15:27

Het werk aan het fietspad langs de beek De Lende bij Wolvega is tijdelijk stilgelegd. In het gebied komen zeldzame libellesoorten voor en die zetten in deze tijd eitjes af op waterplanten. De aannemer voert de bouwstoffen en de grond over het water aan, omdat het over land niet mogelijk is. De schepen hebben toch meer schade aangericht aan de planten dan werd gedacht, en daarom is het werk nu stilgelegd. Het fietspad is ook later klaar.

Wytsnútlibel - Foto: Luc Hoogenstein

Het stuk fietspad waar het werk stil ligt, loopt van de Domeinenweg bij Wolvega naar de Kontermansbrug. Het huidige fietspad van asfalt wordt vervangen door een breder betonpad. Ook worden op drie plekken voormalige beek-lussen opnieuw uitgegraven. Het fietspad volgt straks deze meanders en slingert zich een weg door het natuurgebied bij de Roordapolder.

Het werk is begonnen in april. Het is nog niet duidelijk wanneer het na de huidige stagnatie weer kan worden hervat. De hele reconstructie van het fietspad loopt vertraging op door de bouwstop. Het pad is aan het einde van het jaar klaar, zo is de verwachting. Tot die tijd is het pad afgesloten.

Trefwoorden: 
Wolvega fietspad Lende libel
(Advertentie)
(Advertentie)