Trainer Heerenveen na gelijkspel tegen PSV: "Verdomme, er had meer ingezeten"

02 Mei 2021 - 18:32

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen is niet helemaal tevreden, na afloop van de wedstrijd tegen PSV. Het eindigde in 2-2. "Vooraf teken je hier voor, maar we hadden echt dominant kunnen worden", zei Jansen na afloop.

Foto: Orange Pictures

Heerenveen kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. "De mogelijkheden om te voetballen waren er echt", zegt Jansen. "Ik denk niet dat PSV dit had verwacht. En de Heerenveensupporter ook niet."

In de tweede helft keerde het beeld. In twee minuten vielen drie doelpunten. "Die twee goals geven we gewoon weg. Dat kan natuurlijk niet, dat mag niet gebeuren."

Johnny Jansen

Lucas Woudenberg had in de slotfase een gouden kans op het winnende doelpunt. De bal belandde op het doel. Jansen houdt er geen goed gevoel aan over. "Ik dacht 'verdomme, er had meer in gezeten'. Maar de manier waarop we het gedaan hebben, daar ben ik heel tevreden over."

PSV had ook grote mogelijkheden op de winst, erkent Jansen. "Dat klopt. Maar zo voelt het nu. Vorige week speelden we als los zand. En nu was het prima."

Bonuspunt

Het gelijkspel in Eindhoven viel als een bonuspunt, zegt verdediger Jan Paul van Hecke. "Uit bij PSV is altijd lastig. Als je een punt haalt, moet je tevreden zijn."

De eerste helft was goed, zei hij. De tweede helft was wat minder. "We gaven de goals iets te snel weg. Dat was eigenlijk niet nodig. Maar het gaf wel spektakel!"

Jan Paul van Hecke

Het gelijkspel tegen de nummer twee in de competitie voelt niet als een overwinning, zegt Van Hecke. "Dan heb je drie punten."

Goede kansen

Middenvelder Lasse Schöne is tevreden. "We kwamen hier niet om te verliezen, en we hebben veel strijd geleverd. Dat is een compliment waard. Ik denk dat iedereen wel vermaakt is vandaag."

Lasse Schöne

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal
(Advertentie)
(Advertentie)