Politie vindt wietkwekerij met 1000 planten op binnenvaartschip

02 Mei 2021 - 12:31

In een binnenvaartschip bij Spannenburg heeft de politie een hennepkwekerij gevonden. In de laadruimte van het schip stonden meer dan duizend planten. Dal meldt de politie. Het schip is in beslag genomen.

Foto: Noordernieuws/De Vries Media

Voor zover bekend is het voor het eerst dat er in Fryslân een hennepplantage op een schip aangetroffen is. In Brabant zijn eerder wel schepen met hennepkwekerijen aangetroffen.

Het schip, dat op het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg ligt, is gevonden nadat de politie een melding kreeg van 'een ongewone situatie'. Agenten zijn urenlang bezig geweest om de plantage op te ruimen. Ze begonnen vrijdag en waren zaterdagochtend vroeg pas klaar.

'Professioneel' en 'net'

Volgens een woordvoerder van de politie zag de kwekerij er 'professioneel' uit. Ze noemt het schip "net" en het aantal planten "behoorlijk fors". Ze stonden in de laadruimte van het schip, verdeeld over verschillende ruimtes.

Agenten stapten aan boord van het schip, nadat er een melding kwam over een 'ongewone situatie' aan boord. De woordvoerder wil daar verder niet veel over kwijt. "Een aantal indicatoren viel op. Daar laat ik het bij."

De politie meldt dat er geen mensen aangetroffen zijn op het schip. Het onderzoek naar de eigenaar en eventuele andere mensen die betrokken zouden bij de kwekerij loopt nog. Er is niemand aangehouden, maar de politiewoordvoerder sluit niet uit dat dat op korte termijn verandert.

(Advertentie)
(Advertentie)