Paulissen over gelijk Cambuur: "1-1 is prima tegen een goede ploeg"

"We gaan gewoon weer door. Dat is het voordeel als je het een paar weekjes eerder al regelt," zegt Mitchel Paulissen na de wedstrijd van SC Cambuur tegen De Graafschap, die in 1-1 eindigde. "De spanning is er wel wat af, maar ik denk dat we het goed hebben ingevuld."
Mitchel Paulissen
"We gingen volle bak voor de overwinning," zegt Paulissen. "Maar we hadden een beetje pech met die 0-1. Aan het einde merk je dat het er gewoon niet meer in zit. We hebben er alles aan gedaan, 1-1 is prima tegen een goede ploeg."
Aan het einde van de wedstrijd kwam het niet meer tot een harde strijd, erkent de middenvelder. "Voor mijn gevoel waren alleen de laatste twee minuten een soort wapenstilstand. Moet je dan alles gaan doen voor die overwinning en daardoor kans lopen dat je de bal er zelf in krijgt? Het is hinken op twee gedachten."
Eindelijk weer publiek
Paulissen was opgetogen dat er weer publiek bij de wedstrijd mocht zijn. "Daar doe je het als voetballer voor. Je kunt even los gaan. Iedereen heeft dat wel gemist. En nu zaten er nog maar 2,5 duizend. Bij de warming up zaten er al mensen. Het gaf iedereen goede energie."
Henk de Jong
Trainer Henk de Jong vond het niet erg dat zijn ploeg niet de winst pakte. "Een groot compliment voor de jongens. We hebben twee weken feest gehad en de training was niet top. Je kunt ze er wel van langs geven, maar die jongens doen alles voor mij. Dus dat is ook niet reëel."
De Jong vond het prachtig dat dat er weer publiek in het stadion zat. "Ik houd ervan. Ik word er ontspannender van als er mensen zijn, dat we extra steun hebben. Tijdens de wedstrijd is het gewoon prachtig. Het geluid dat je hoort. Ik heb er wel van genoten."
Calvin Mac-Intosch
"Ik denk dat we gewoon goed hebben gespeeld", zegt Calvin Mac-Intosh. "Natuurlijk is de druk eraf. Op het laatst vinden we het ook goed. En dan is het misschien niet leuk voor het publiek, maar De Graafschap was ook tevreden. Dus ja, weet je, prima zo."
Hij vond het een genot dat Cambuur-fans de wedstrijd weer langs het veld mochten meemaken. "We voetballen voor de supporters. Dat is wat we willen en dat is het mooiste wat er is. Uiteindelijk ben je op voetbal gegaan, omdat je het leuk vindt. Met supporters maakt het nog leuker, en vooral als het goed gaat."