Van de Erve stopt bij Koninklijke Horeca Nederland: "Veel geleerd van crisis"

30 apr 2021 - 20:30

Na bijna acht jaar stopt Corné van de Erve als regiovoorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. Melle Bakker volgt hem op. Van de Erve wilde eerder al stoppen, maar vanwege de coronacrisis bleef hij langer aan. "Nu gloort er licht aan de horizon, dus het is een goed moment om het stokje over te dragen," zegt hij.

Foto: Omrop Fryslan

De crisis is nog niet voorbij, er komt volgens Van de Erve nog een zware tijd aan voor de horeca. "Maar je moet toch een keer besluiten op te houden als je termijn er op zit. Die van mij zat er eigenlijk aan het begin van de crisis al op. Maar toen hebben ze mij gevraagd of ik ze door de crisis wilde loodsen."

Door de crisis loodsen

Die taak was nog knap zwaar, geeft de horecaman aan. "Een eigen bedrijf draaiende houden, alle gesprekken, de emoties van horecaondernemers die mij belden. Het heeft er wel ingehakt. Maar ik kijk met veel plezier terug, ik heb hele mooie momenten mee mogen maken. En van de crisis heb ik ook een heleboel geleerd. Ik wil nog van alles gaan doen, maar ik neem ook even een paar weken rust."

Hoe komt het na corona?

De grootste zorg voor de toekomst vindt Van de Erve de financiële positie van horecazaken na de coronacrisis. "De horeca krijgt aardige klappen. Ik maak me daar wel zorgen over. Mijn grootste zorg is dat de overheid ons straks failliet verklaart en dat de Belastingdienst langskomt om de belasting die de afgelopen anderhalf jaar niet hebben betaald te innen. Toch denk ik dat ik een mooie brancheorganisatie achterlaat. Het is nu aan mijn opvolger om dat de continueren."

Regiovoorzitter Corné van de Erve van Koninklijke Horeca Nederland

(Advertentie)
(Advertentie)