Meivakantie-drukte bij Rederij Doeksen: vrijdag al 7.000 mensen vervoerd

30 apr 2021 - 17:07

Toeristen die de meivakantie doorbrengen op Vlieland en Terschelling zorgen vrijdag voor grote drukte bij de veerterminal in Harlingen. Een kleine 5.00 mensen reizen naar Terschelling en zo'n 2.000 mensen naar Vlieland. In al die drukte is het soms lastig om de coronamaatregelen in acht te houden, zo blijkt. Bij sommige mensen zorgt de drukte voor wat irritatie.

Drukte in coronatijd

Volgens directeur Dirk Spoor is het 'gezellig druk.' "We hebben al een jaar ervaring met toerisme in coronatijd, dus we proberen het goed op te vangen. In de terminal proberen we de mensen de ruimte te geven. We houden 'm zo nu en dan even dicht, zodat er doorstroom is. En buiten de terminal hebben de mensen ook eigen verantwoordelijkheid. Dus wie afstand wil houden, kan dat doen."

Boek rustige tijden

Rederij Doeksen heeft ook beleid om de drukte zoveel mogelijk te spreiden. "Want 's ochtends vroeg en 's avonds laat is het vaak rustig op de boot. Als je buiten de populaire tijden reist, dan heb je ook veel meer ruimte. Daar wijzen we de mensen ook op met het boeken. Dat werkt wel goed."

"Blijft een beetje dubbel"

Voor directeur Spoor blijft de situatie nog wel een beetje een dilemma. "Mensen willen wel graag even weg, bijvoorbeeld naar Vlieland of Terschelling. Maar het is coronatijd, dus dan moet je toch wat anders op pad dan normaal. Voor sommige mensen is het toch even wennen. Er wordt veel gebruik gemaakt van binnenlandse vakanties in de meivakantie. We hebben er mooi weer bij. Maar het blijft een beetje dubbel."

Verslaggever Gerrit de Boer en directeur Dirk Spoor van Rederij Doeksen

Archiefbeeld - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol
(Advertentie)
(Advertentie)