Waadhoeke vraagt input inwoners over toekomst zwembaden

30 apr 2021 - 10:19

De gemeente Waadhoeke moet kiezen welke zwembaden in de toekomst open blijven. De zwembaden in de gemeente zijn verouderd en kunnen niet zonder financiële steun. Om uit te vinden welke zwembaden open moeten blijven, houdt de gemeente een enquête onder inwoners.

Foto: Shutterstock.com (Andrey Armyagov)

Zoals veel gemeenten zit Waadhoeke in zwaar weer. De krimp en vergrijzing van de bevolking in de gemeente heeft invloed op het toekomstig gebruik van de baden en op het aanbod. Ook de locaties van de zwembaden worden bekeken.

Op dit moment zijn er twee openbare overdekte zwembaden, een openluchtzwembad en een instructiebassin. De zwembaden zijn eigendom van private partijen. De gemeente geeft nu alleen ieder jaar geld aan het zwembad in St.-Annaparochie. Het zwembad in Menaam heeft een aantal keer geld gekregen.

Steekproef

Bij het maken van een beslissing, wil de gemeente inwoners om hun mening vragen. Een onderzoeksbureau heeft daarvoor een enquête opgesteld. Er wordt een steekproef gedaan: een deel van de inwoners van Waadhoeke ontvangt binnenkort een brief met een uitnodiging om mee te doen.

De gemeenteraad neemt voor de zomer een besluit of de zwembaden kunnen blijven of dat er nieuwbouw moet komen.

Trefwoorden: 
zwembad Waadhoeke enquête
(Advertentie)
(Advertentie)