NHL Stenden zoekt honderd nieuwe docenten

29 apr 2021 - 14:41

NHL Stenden in Leeuwarden wil er voor september honderd nieuwe docenten bij hebben. De hogeschool wil met de extra mensen leerachterstanden bij studenten wegwerken, die ze opgelopen hebben door de coronacrisis. Een ander doel van de grote wervingscampagne is dat de kwaliteit van het onderwijs ook in de toekomst op peil blijft.

Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Het afgelopen jaar moesten leerlingen bijna volledig digitaal onderwijs volgen. Dat heeft veel van hen gevraagd, zegt de hogeschool. Sommige studenten hebben persoonlijke begeleiding van docenten gemist of studievertraging opgelopen. Nu NHL Steden weer open is, wil de hogeschool studenten zo goed mogelijk helpen met opstarten. Daarvoor wordt er volop ingezet op nieuwe docenten.

Tegelijkertijd leren en werken

De wervingscampagne is de komende tijd op veel plaatsen zichtbaar, bijvoorbeeld in kranten, online en op bushokjes, zowel intern als extern. "Nieuwe docenten die uit het werkveld komen zijn van grote toegevoegde waarde voor onze studenten. Zij brengen recente kennis en ervaring uit de praktijk mee", zegt HRM-directeur Alette Hospers van de hogeschool.

De docenten in spe hoeven niet beslist een achtergrond in het onderwijs te hebben. Ze kunnen die opleiding krijgen als ze aan het werk gaan bij de hogeschool. Er worden extra docenten gezocht voor alle opleidingen binnen NHL Stenden. "Wij werven voor langere duur. De extra capaciteit voor de begeleiding van studenten is hier onderdeel van", zegt Hospers.

Alette Hospers van NHL Stenden

Trefwoorden: 
NHL Stenden vacature
(Advertentie)
(Advertentie)