Schilders staan voor grote klus bij molen De Jager in Woudsend

29 apr 2021 - 12:59

Molen De Jager in Woudsend wordt flink opgeknapt. Het Molenfonds heeft onlangs een subsidie van 20.720 euro beschikbaar gesteld voor groot onderhoud aan de kap van de achttiende-eeuwse molen.

Grutte opknapbeurt Mûne Wâldsein

Dat de molen echt toe is aan een opknapbeurt is goed te zien als je dichterbij het monument komt. Hier en daar bladert de verf van het hout af, en hogerop in de buurt van de wieken is zelfs de kwaliteit van het hout hard achteruit gegaan.

De laatste keer dat het monumentale hout onder handen werd genomen, is tien jaar geleden, en dus was het de hoogste tijd om De Jager weer in de steigers te zetten. De professionele schilders zijn al begonnen met het werk. Zij worden later in de maand mei bijgestaan door tientallen vrijwilligers. Het is de bedoeling dat zij in één weekend een heel stuk van het grotere schilderwerk voor hun rekening nemen.

Arjan Reekers legt uit wat er gedaan moet worden aan de molen

Met de subsidie van het Molenfonds kan financieel een grote slag wiorden gemaakt. En het geld is ook zeer welkom bij de molen, want in deze coronatijd komen er minder giften binnen. De vrijwilligers hopen dan ook dat andere subsidieorganisaties het voorbeeld van het molenfonds volgen. Om dan uiteindelijk deze zomer weer helemaal tiptop in orde open te kunnen gaan.

Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda
Trefwoorden: 
Woudsend molen De Jager
(Advertentie)
(Advertentie)