Compromis dorpshuis en uitbater café Baard, caféhouder Prins wil "nokken"

28 apr 2021 - 18:33

Er is een oplossing voor de toekomst van het café in Baard. De uitbaters die er nu in zitten, wilden eruit, maar de nieuwe partij moest daarvoor wel met geld over de brug komen. En daar liep het spaak. In een brief aan de dorpsbewoners schrijft de Stichting Dorpshuis Baard deze week dat er overeenstemming is bereikt. Caféhouder Cobus Prins houdt ermee op.

Caféhouder Cobus Prins - Foto: Timo Jepkema, Omrop Fryslân

De problemen ontstonden toen het slechter ging met de gezondheid van Cobus. De corona kwam daar nog bovenop. Cobus en zijn vrouw Aggie Brouwer wilden een deel van het geld dat ze in het café hadden gestoken, terug hebben van het dorpshuis en dan weggaan.

Er waren gesprekken tussen de stichting van het dorpshuis en de exploitanten om een nieuwe huurder te zoeken die het café kon runnen. Die partij werd gevonden en zou vanaf 1 mei beginnen. Cobus en Aggie hebben, zo zeggen zij, 50.000 euro geïnvesteerd in het café en de nieuwe eigenaren moeten volgens hen wel de beurs trekken om zaken over te nemen.

Patstelling

Maar het geld is niet de hoofdzaak, gaat Cobus verder. Beide partijen hebben niet goed gehandeld en op een gegeven moment de hakken in het zand gezet. Volgens een bevriende advocaat stonden Cobus en Aggie sterk en toen het dorpshuis ook met een rechtszaak begon, ontstond er een patstelling. De caféhouder kreeg voorlopig gelijk van de rechter.

"Dus nokken"

Een bemiddelaar uit het dorp is nu op een compromis uitgekomen met een bedrag erbij. Maar toch wil Prins niet langer in Baard blijven. Hij wil niets meer te maken hebben met een stichting waarmee hij niet door één deur kan. "Dus nokken". Tevreden is hij niet, maar ze gaan wel akkoord en ze zullen verhuizen.

Het café in Baard - Foto: Timo Jepkema, Omrop Fryslân

Binnenkort gaan ze terug naar Bolsward, waar Prins nog een huis heeft. Om die reden doen ze het terras niet open, hoewel dat nu weer is toegestaan. Het is nu mooi weer, maar als het weer slechter wordt, blijven ze met een voorraad zitten die ze niet kwijt kunnen.

Keuken landelijk goed aangeschreven

"Het is een klote-eind van een heel mooie tijd", besluit Prins. Ze zijn blij met de geweldige gasten en dat de keuken landelijk goed stond aangeschreven. Daardoor kwamen er mensen van heinde en verre naar het café.

Pensioen met hier en daar een gat

Prins weet nog niet wat hij zal doen als hij terug is in Bolsward. Over een paar maanden krijgt hij pensioen, maar daar zitten hier en daar wel een paar gaatjes in, dus misschien moet er nog een werkactiviteit bij.

Cobus Prins van café Baard

Trefwoorden: 
café Baard Cobus Prins
(Advertentie)
(Advertentie)