Metaalstaking heeft file in Leeuwarden tot gevolg: geen bijeenkomst maar optocht in auto's

28 apr 2021 - 10:19

Werknemers in de metaal hebben woensdagochtend gezorgd voor een file in Leeuwarden. Vakbond FNV heeft een actie georganiseerd op het Jacob Catsplein vlakbij de Tesselschadestraat richting WTC. Door de hoge opkomst stond er een rij auto's van het WTC tot aan het voormalige belastingkantoor.

File yn Ljouwert fanwege aksje yn de metaal - Foto: Ritsko van Vliet

De actie heeft als doel een betere cao. Daarom leggen werknemers in de metaal-elektrosector het werk neer. Ze staken 24 of 48 uur, afhankelijk van het bedrijf waar ze werkzaam zijn. Vakbonden en werkgevers zijn al sinds september in gesprek over een nieuwe cao, echter tot nu toe zonder restultaat.

Coronaproof

Vanwege de corona is er geen fysieke stakingsbijeenkomst. Er zijn zogenoemde 'stakingsstraten' aangewezen waar de deelnemers aan de actie met de auto door rijden. Bij het hoofdkantoor van de FNV aan het Catsplein in Leeuwarden is zo'n stakingsstraat.

De acties in Leeuwarden zijn onderdeel van een landelijke estafettestaking. In Fryslân doen onder andere de bedrijven Stertil in Kootstertille, Trivium in Leeuwarden en Meijer Metal in Sint Jacobiparochie mee.

Trefwoorden: 
metaal Leeuwarden FNV file actie
(Advertentie)
(Advertentie)