Twee Friezen in halve finale Champions League

Er staan dinsdagavond twee Friezen op het veld bij de voetbalwedstrijd in de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Chelsea. Ze staan alleen wel negentig minuten net buiten de lijnen. Dat komt omdat Danny Makkelie door voetbalbond UEFA aangewezen is als scheidsrechter bij het duel. Zijn vaste assistent-scheidsrechters zijn Hessel Steegstra uit Sneek en Jan de Vries uit Gytsjerk.
Hessel Steegstra, Danny Makkelie en Jan de Vries © Orange Pictures
Een paar weken geleden kwam Makkelie nog in actie met Hessel Steegstra en Mario Diks uit Leeuwarden bij het kwalificatieduel tussen Portugal en Servië. Het duel zat in de blessuretijd bij een 2-2 stand toen Ronaldo dacht dat hij de 3-2 maakte voor zijn land. Uit de herhalingen bleek dat de inzet van Ronaldo over de doellijn was, maar zowel Makkelie als Diks die aan die kant assistent-scheidsrechter was, zagen het niet.
Makkelie zei daarna het vertrouwen in Diks op. Diks kreeg toen ook te horen dat hij niet met Makkelie mee mocht naar het Europees kampioenschap komende zonder. In de nasleep van die beslissing werd Gytsjerkster Jan de Vries al aangewezen als vervanger van Diks als assistent-scheidsrechter bij het team van Makkelie.