Corona gooit basketballers Aris uit het bekertoernooi

24 apr 2021 - 11:39

Het bekertoernooi zit er voor de basketballers van Aris al op. Zaterdagmiddag stond het eerste duel tegen The Hague Royals op het programma, maar de Leeuwarders hebben te maken met verschillende positieve positieve coronagevallen in de selectie. "Met meerdere positief geteste spelers in de selectie is het onverantwoord om met het team en de staf af te reizen naar Den Haag", zo laat de club weten.

Foto: Orange Pictures

In de competitiewedstrijd tegen The Hague Royals van donderdagavond was er één positieve speler in de selectie. Nu zijn dat er meer. Volgens voorzitter Rudolf Knegtering kan hij amper zes fitte spelers voor het bekerduel vinden. Dat is te weinig. In overleg met de Dutch Basketball League en tegenstander The Hague Royals is besloten niet naar Den Haag af te reizen en niet te spelen.

Daardoor was de competitiewedstrijd van afgelopen week de laatste wedstrijd van het seizoen voor Aris van dit seizoen. Dat duel krijgt intussen een flinke staart. Eerst ging Aris met 61-63 onderuit, daarna kregen de Leeuwarders te horen dat ze de wedstrijd reglementair gewonnen hadden. Dat laatste besluit heeft de Dutch Basketball League nu toch weer terug gedraaid.

Trefwoorden: 
Aris basketbal coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)