Droom komt uit voor Cambuur: "Hier doe je het voor, wij zijn de nummer één!"

24 apr 2021 - 00:41

"Hier hebben we vorig jaar al over gedroomd", zegt SC Cambuur-aanvoerder Erik Schouten na het behalen van het kampioenschap in de eerste divisie. De Leeuwarders promoveerden vorige week al naar de eredivisie, maar de ontlading is nu niet minder groot. "Hier zijn geen woorden voor. Onbeschrijflijk", zegt aanvaller Issa Kallon.

"Hier doe je het voor. De nummer één, dat zijn wij: Cambuur Leeuwarden", zegt de snelle vleugelspeler. "Daar zijn we supertrots op. Ik hoop dat de supporters ook trots op het zijn, want daar doen we het ook voor."

Besef

Die supporters werden bij het kampioensfeest in het AFAS Stadion erg gemist. "Ik ben nu wel rustig, want ik mis de supporters wel", zegt trainer Henk de Jong. "Ik besef het nu helemaal nog niet. Het is zo leeg, er is geen 'kip'. Dat is zonde."

Ook Schouten had het feestje graag met de fans gevierd. "Echt doodzonde", zegt de aanvoerder. "Vorig jaar zulke mooie wedstrijden gehad met publiek. Die sfeer is dan zo anders. Dat voel je nu niet. Dat is doodzonde. Maar we moeten echt wel vieren, want we hebben hard gewerkt", zegt hij.

Symboliek

Dat Cambuur nu op bezoek bij Jong AZ het kampioenschap kan vieren, heeft voor algemeen directeur Ard de Graaf een extra laag. Twee jaar geleden kwam daar de omslag, toen Cambuur verloor van Jong AZ. De Graaf en Van den Belt beseften toen: het moet anders. Het resultaat is er nu.

"Soms gebeuren dingen zoals ze moeten zijn. De symboliek is duidelijk. Prachtig dat we het plan hebben ingezet en dat we mensen enthousiast hebben gekregen. Maar de credits gaan nu vol naar staf en spelers, want wat die gedaan hebben is uniek", zegt De Graaf.

Ondertussen heeft Michael Breij er een 'bacootje' bij gepakt. "Ik vind het allemaal prima nu. Wat wij hebben neergezet is geniaal", zegt de middenvelder. "Mitchel Paulissen zei ook tegen mij: dit maken we nooit meer mee. Net ook in de kleedkamer die ontlading en die gekkigheid. Het is echt prachtig."

Ook Jarchinio Antonia is volop aan het genieten van het feest. "Ik keek wel met een beetje spanning naar die andere wedstrijd", zegt hij. "Nu kunnen we daadwerkelijk gaan feesten met die schaal. Anders moesten die champagneflessen weer de bus in en dan had ik niks te drinken."

'Toetje'

Met het drinken is topscorer Robert Mühren ook alweer begonnen. Hij ging afgelopen week bij de promotie voor dertig glazen bier. "Vanavond het zelfde plan", zegt Mühren, die vindt dat hij het wel heeft verdiend. "Wij hebben het gewoon gedaan na twee jaar bovenaan te staan. Vorige week was de ontlading al groot en dat is nu nog een beetje extra."

"We zijn verreweg de beste en dat laten we elke week weer zien. Die schaal is gewoon een toetje voor twee mooie jaren", sluit Mühren af."

(Advertentie)
(Advertentie)