SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen: "Het oogt allemaal wat stabieler"

23 apr 2021 - 17:59

"Dit is een hele belangrijke wedstrijd", zegt SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen over het duel van zaterdag tegen PEC Zwolle. Heerenveen heeft de laatste twee wedstrijden goed voetbal laten zien en die lijn wil Jansen graag doortrekken. "Dan kunnen we met elkaar bevestigen dat we inderdaad op de goede weg zijn."

Johnny Jansen

Heerenveen mist in de wedstrijd tegen PEC Zwolle alleen verdediger Pawel Bochniewicz. Zijn plek wordt ingenomen door Jan Paul van Hecke.

De club staat nu tiende en heeft twee punten minder dan de nummer acht Heracles Almelo. Die plaats geeft aan het einde recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Die plek leek uit zicht, maar nu Heerenveen weer beter voetbal laat zien en de laatste wedstrijd won van FC Groningen, lijkt de situatie veel positiever.

Zo ziet Johnny Jansen dat ook. "Het oogt wat stabieler, het gaat wat makkelijker aan de bal. Het ziet er gewoon beter uit. Daarom is morgen een heel belangrijke wedstrijd. Dan kunnen we met zijn allen bevestigen dat we op de goede weg zijn."

De wedstriid SC Hearrenfean - PEC Zwolle is sneontemiddei om 16.30 oere en is live te folgjen by Omrop Fryslân yn it programma Sneon yn Fryslân. It kommentaar komt fan Roelof de Vries.

Lasse Schöne

Lasse Schöne blij met rol op middenveld

Dat het beter gaat, heeft misschien ook wel te maken met het middenveld. Dat staat nu. Joey Veerman en Lasse Schöne spelen meer controlerend en Tibor Halilovic speelt hoger op het middenveld.

Lasse Schöne: "Wij hebben genoeg goeie middenvelders. Dat draait de laatste tijd goed. Ik speel het liefst controlerend en dat ging nu uitstekend. Nu speelde ik daar met Joey en we wisselen dat vaak af. Die vrijheid moet je wat hebben. Dat werkt goed."

Jansen ook tevreden

Ook Johnny Jansen is tevreden met het 'nieuwe middenveld'. Hij blijft hameren op het energie leveren en hard werken. "Na de winterstop hebben we zeven nieuwe spelers gekregen. Dat we daardoor wat wisselvallig zijn geweest, dat snap ik. Maar je mag niet door de ondergrens zakken. Je ziet dat het nu wat beter gaat passen. Dat het beter in balans begint te raken."

Johnny Jansen is tefreden

Lasse Schöne heeft een contract voor een half jaar getekend bij SC Heerenveen. Dat loopt aan het eind van dit seizoen af. Hij heeft het prima naar de zin bij de club, maar weet nog niet precies hoe het komt en of hij blijft.

"Ik weet nog niet precies wat ik ga doen", zegt Schöne. "Tot nog toe is er geen gesprek geweest. Ik wil dit jaar goed afmaken. Laat het duidelijk zijn dat we langzamerhand wel in gesprek moeten over mijn contract."

Lasse Schöne oer syn kontrakt

Pawel Bochniewicz is nog niet helemaal hersteld van zijn enkelblessure. Jansen: "Hij heeft wel weer meegetraind. Hij zou tien minuten mee kunnen spelen, maar we hebben er voor gekozen hem klaar te stomen voor de wedstrijd van volgende week tegen PSV."

Verder is alleen Jan Ras nog steeds geblesseerd. De rest van de opstelling lijkt dezelfde te worden als in de laatste wedstrijd tegen FC Groningen. Het is alleen nog de vraag of Raim Kaib of Lucas Woudenberg speelt op de linksback-positie. Jansen: "Dat hou ik nog even voor mezelf."

Ruim 2.000 supporters in het stadion

Voor deze speelronde mogen er weer supporters naar het stadion. Het Abe Lenstra Stadion heeft plaats voor 3.400 mensen. Er zijn net iets meer dan 2.000 kaarten verkocht en daar komen nog zo 'n 100 tot 200 mensen bij die zijn uitgenodigd of bij spelers horen.

Fans van SC Heerenveen moeten een negatieve coronatest laten zien om toegang te krijgen. De fans konden niet worden getest in Heerenveen, maar moesten naar Leeuwarden, Groningen of Zwolle.

Vermoedelijke opstelling tegen PEC Zwolle: Mulder, Floranus, Van Hecke, Dresevic, Woudenberg (of Kaib), Schöne, Joey Veerman, Halilovic, Siem de Jong, Van Bergen en Henk Veerman.

(Advertentie)
(Advertentie)