Freedsmerk over Haagse bouwplannen voor het Noorden: "Liever niet bij mij in de buurt"

23 apr 2021 - 15:09

In de Haagse lobby wordt momenteel veel gesproken over het Deltaplan voor het Noorden. Doel daarvan is om onder meer de Lelylijn aan te leggen en honderdduizenden nieuwe woningen te bouwen. Is dat een goed idee? Dat was de vraag op de Leeuwarder vrijdagmarkt.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Nou, ik ben hier gekomen voor de rust en de ruimte, dus ik zit er niet op te wachten dat er meer gebouwd wordt", zie iemand, Terwijl een ander juist blij is dat de dorpen zo kans krijgen om de leefbaarheid op niveau te houden.

Voorstanders wijzen verder ook op het werk dat het oplevert en op nieuwe kansen voor lokale woningcijfers, maar anderen vrezen dat het landschip er te veel onder zal lijden. "Als je even rekent, komt er hier een stad als Leeuwarden bij. Nou, dan liever niet bij mij in de buurt."

"Ik ben er totaal op tegen, ook op die spoorlijn", liet een vrouw weten. "Het vernielt het hele landschap. Bouwen moet bij de steden en niet in het groen." De poelier maakt het weinig uit: "Als ik om mij heen kijk, is hier land genoeg."

De Freedsmerk over bouwplannen voor het Noorden

(Advertentie)
(Advertentie)