Nije Westermar in Burgum is Sportaccommodatie van het jaar 

22 apr 2021 - 15:32

Sporthal de Nije Westermar in Burgum is donderdag uitgeroepen tot Sportaccommodatie van het jaar. De jury had vooral waardering voor het sociale aspect van de Hûskeamer als plek waar mensen uit Burgum en daarbuiten elkaar kunnen ontmoeten.

Jaap van Bruggen (projectleider van het nieuwe sportcomplex) en Dirk van der Woude (voorzitter FC Burgum) namen de prijs in ontvangst. Andere genomineerden waren sportvereniging Grol uit Groenlo en de tennisvereniging van Berg en Dal.

De verkiezing is voor de tweede keer georganiseerd door NOC*NSF om sportverenigingen uit te dagen en te inspireren om hun accommodatie zo duurzaam mogelijk te maken.

In 2017 brandde de oude sporthal af, toen is de Nieuwe Westermar gebouwd. In oktober 2020 was de oplevering. In het complex is plek voor meerdere sportclubs.

Dirk van der Woude van FC Burgum, ook een gebruiker van de sporthal, is erg trots op de titel Sportaccommodatie van het jaar. "Er heeft heel wat 'bloed, zweet en tranen' in gezeten voordat het zover was, maar nu het ding er staat, zijn we erg blij. En dat geldt voor het hele sportpark. We waren al blij met de nominatie, we hadden de winst niet verwacht. Het is een mooie beloning voor al het werk. En tal van organisaties in het dorp kunnen het gebruiken."

Wrang

Van der Woude vindt de prijs op dit moment ook wel wat wrang, omdat de sporthal nog niet een dag gewoon open is geweest voor de Burgumer sporters vanwege de coronamaatregelen. "Dit voelt heel dubbel. Je wint een fantastische prijs, maar je mag nog niet open. Alle jongens en meisjes die hier trainen, willen heel graag in het sportcafé even gezellig nazitten en een drankje doen. Wij zitten daar echt met smart op te wachten."

Dirk van der Woude van de sporthal

(Advertentie)
(Advertentie)