Na een groot feest is de knop om bij SC Cambuur: "We willen meer"

22 apr 2021 - 14:34

Een week na de officiële promotie kan SC Cambuur vrijdag mogelijk ook het kampioenschap binnen halen. Dan moet De Graafschap punten laten liggen tegen Almere City en moet Cambuur winnen van Jong AZ. De Leeuwarders hebben het feest van de promotie uitbundig gevierd, maar deze week is de knop omgegaan.

Trainer Henk de Jong

"We willen meer. Het is nog niet klaar", vertelt trainer Henk de Jong, die spreekt van een 'topweek'. "Maar we moeten nu door. En dat leeft ook in de spelersgroep. Ik heb tegen de spelers gezegd dat dit een maand kan worden, die ze hun hele leven nooit weer vergeten."

In de selectie ontbreekt nog Jamie Jacobs. Hij is nog steeds geblesseerd. Opvallend was dat Robin Maulun al weer volop meetrainde met de groep. Dat is sneller dan gedacht, ook voor De Jong. "Ja, dat gaat heel goed. Robin zit bij de selectie vrijdag. Daar ben ik blij mee, want Robin is een fantastische voetballer."

Cambuur gaat in dezelfde opstelling beginnen als de laatste weken. "Ja, ik laat het staan. We hebben de laatste vijf wedstrijden gewonnen, dus ik zou gek zijn als ik dat zou veranderen", vertelt de Drachtster.

Oanfierder Erik Schouten ferlinge syn kontrakt mei in jier

Bij Cambuur heeft aanvoerder Erik Schouten zijn contract eindelijk verlengd met een jaar. Dat heeft even geduurd voordat het zover was. Schouten: "Het heeft een paar weekjes geduurd, maar dat was niet heel lang hoor. Ik ben hartstikke blij met de verlenging."

De lengte van het contract is dus maar een jaar. Geen probleem, zegt Schouten. "Eén jaar is mooi. Zowel de club als ik zijn er blij mee". Ook bij de aanvoerder leeft het dat Cambuur na de promotie op meer jaagt. "Ja, we zijn nog niet klaar. En na het feest van afgelopen vrijdag staan we er echt wel weer".

De wedstrijd tussen Jong AZ en SC Cambuur begint vrijdagavond om 21.00 uur, maar het extra sportprogramma van Omrop Fryslân is er al om 20.00 uur. Presentator Arjen de Boer ontvangt oud-Cambuurspeler René van Rijswijk in de studio. Vanuit het AFAS Stadion in Alkmaar komt het verslag van Geert van Tuinen en Andor Faber. Bovendien is er contact met De Vijverberg, waar Almere City speelt tegen De Graafschap. Die wedstrijd is ook van belang voor Cambuur.

Calvin Mac-Intosch wie ferline wike ien fan de grutste feestfierders

Calvin Mac-Intosch stond vrijdag bij het promotiefeest vooraan en in het interview dat hij gaf, leek hij niet al te nuchter meer. Maar, het gaat nu weer goed met hem. "De volgende dag was het wat moeilijker dan normaal, maar ik ben er gewoon", lacht de verdediger van de Leeuwarders. "Dat we nu naar de Eredivisie gaan is mooi, maar we moeten verder. Als je de titel ook kunt pakken, zou dat fantastisch zijn. Dat zou dan ook de kers op de taart zijn."

De wedstrijd van vrijdag wordt niet gespeeld op het trainingscomplex in Wijdewormer, waar AZ normaliter de wedstrijden speelt. Het AFAS Stadion in Alkmaar is het toneel voor het duel. Dat is nieuws voor Mac-Intosch: "Oh, is dat zo? Oké. Dat wist ik niet, om heel eerlijk te zijn. Maar, dat is top. Daarvoor hebben we het gedaan", zegt Mac-Intosch.

(Advertentie)
(Advertentie)