Ferry de Haan: "We gaan met elkaar bouwen aan iets"

21 apr 2021 - 16:41

De nieuwe technisch manager van SC Heerenveen Ferry de Haan zat in een luxe positie, want hij had meerdere opties. Toch koos hij voor de Friese voetbalclub. De nu nog algemeen directeur van Excelsior heeft nog niet eerder als technisch eindverantwoordelijke in het betaalde voetbal gewerkt.

Ferry de Haan: "We gaan met elkaar bouwen aan iets"

"Dat heeft ook met mijn eigen ambitie te maken om op een gegeven moment wel een keer die stap te gaan zetten. Hoe vaak ga je nee zeggen, de kansen blijven niet voorbij komen", zegt Ferry de Haan.

"Heerenveen is een prachtige club met een mooie historie en een leuk toekomstbeeld waar men naar toe wil. Daar wilde ik graag aan bijdragen en ik kreeg er al snel een goed gevoel bij."

Europees voetbal

Wat is zijn doel? "Om terug te gaan naar waar Heerenveen bekend om stond: herkenbaarheid, dat mensen graag naar het voetbal van Heerenveen willen kijken. Ik moet zorgen dat dat gefaciliteerd kan worden. Men wil graag play-offs Europees voetbal gaan spelen. We zijn ervan overtuigd dat dat op langere termijn gaat gebeuren. En we gaan meer naar de jeugdopleiding kijken."

Hij omschrijft zichzelf als een rustig persoon. "Ik ben loyaal en betrouwbaar. Geen gekke dingen, doen waarvoor je hier bent. De spelers en de trainer zijn het uithangbord. Voor de technische staf zal ik een luisterend oor zijn. We gaan met elkaar bouwen aan iets."

Foto: Omrop Fryslân

De gesprekken waren al langer bezig blijkt nu. Directeur Cees Roozemond is blij dat De Haan voor Heerenveen heeft gekozen. "Hij was een kandidaat die al vrij snel in beeld kwam. Hij stond al op een lijst bij ons. De eerste gesprekken vielen uitermate goed, wederzijds. We zijn vrij snel tot overeenstemming gekomen."

Volgens Roozemond is het een voordeel dat hij kennis als algemeen directeur heeft opgedaan. "Daar kunnen we ook gebruik van maken, we zien het echt als een team."

Cees Roozemond

(Advertentie)
(Advertentie)