Raynaud Ritsma komt met alternatief nu corona het kindersongfestival verhindert

20 apr 2021 - 13:49

Het Friese songfestival voor kinderen, 'Sjongfestival', gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Daarom komt Omrop Fryslân Tsjil met een speciale serie, waarin Raynaud Ritsma een nieuw liedje bedenkt en maakt met schoolklassen.

Foto: Omrop Fryslân

Raynaud Ritsma

Het programma draait om de pret van het muziekmaken, en het inspireren van scholen tot Fries muziekonderwijs. Vier scholen kregen de opdracht om met hulp van twee professionales in één dag een liedje te maken. Ze krijgen de keuze uit rock, country, dance en hiphop. De tekst schrijven ze zelf, over een onderwerp dat ze belangrijk vinden.

Omrop Fryslân vraagt de hulp van Friese basisscholen, om zoveel mogelijk tonen te verzamelen. Die moeten de rode draad door de uitzendingen vormen. De oproep is om zoveel mogelijk verschillende geluiden op te sturen, naar info@sjongfestival.frl. Van een fietsbel tot een dwarsfluit, van een schreeuw tot een saxofoon, van een zangtoon tot een deur die dichtklapt, alles is mogelijk. De oproep geldt voor alle kinderen, maar natuurlijk mogen ouders en opa's en oma's ook meedoen.

Vanaf 17 mei is het Sjongfestival 's maandags te zien via youtube, instagram, Omropfryslan.nl/tsjil en de Omrop Fryslân Tsjil-app.

(Advertentie)
(Advertentie)