Videodagboek over medicijn voor corona: "Dit is het wonderspul"

17 apr 2021 - 19:45

Longarts Wouter van Geffen van het Leeuwarder ziekenhuis MCL laat in zijn nieuwe vlog zien hoe het medicijn die ze voor coronapatiënten gebruiken wordt klaar gemaakt in het ziekenhuis. Het medicijn wordt oorspronkelijk gebruikt voor mensen met reuma, maar hij ziet dat het ook helpt bij ernstige coronapatiënten.

Fideodeiboek fan Wouter van Geffen

Coronapatiënten kunnen dit medicijn alleen krijgen als ze zuurstoftekort en bepaalde ontstekingswaarden in het bloed hebben. Dit zijn de ernstige gevallen. De patiënt krijgt het medicijn één keer en Van Geffen ziet dan ook dat dit helpt.

Alles wordt gecontroleerd

Het apothekersteam dat dit medicijn maakt bestaat uit negen mensen. Om de kwaliteit van het medicijn te controleren wordt van handelingen die ze doen een foto gemaakt door een computer. Die wordt opgeslagen, mocht er dan iets zijn met een medicijn, is alles terug te vinden.

Momenteel wordt het medicijn alleen gebruikt voor ernstig zieke coronapatiënten, maar er wordt nu onderzocht hoe het medicijn werkt voor mensen die minder ziek zijn.

Meer vlogs van Wouter van Geffen en de andere vloggers van de serie Berjochten út it hert zien? Dat kan via omropfryslan.nl/vlog.

(Advertentie)
(Advertentie)