LIVEBLOG: Leeuwarden viert feest na promotie Cambuur

16 apr 2021 - 23:39

Sportclub Cambuur heeft met 4-1 gewonnen van Helmond Sport. Praktisch gezien zijn de Leeuwarders daarmee nu eredivisionist. In dit liveblog hielden we jullie op de hoogte van de wedstrijd en alles eromheen.

23:37
Bedankt voor het volgen

We sluiten hierbij het liveblog af, bedankt voor het volgen!

Lees hier ons wedstrijdverslag van SC Cambuur - Helmond Sport. Morgen in al onze programma's op radio en televisie natuurlijk ook uitgebreid aandacht voor de promotie van Cambuur.

23:18
Buma is tevreden

Burgemeester Sybrand Buma is ook in het stadion om SC Cambuur te feliciteren. Hij is tevreden over hoe de avond verliep.

22:50
Cambuurplein leeg

Het Cambuurplein buiten het stadion is intussen zo goed als leeg. De supporters hebben geluisterd naar de oproep van Henk de Jong.

22:35
Cambuurplein loopt langzaam leeg

Nu de spelers en staf van Cambuur van het balkon af zijn, loopt het Cambuurplein langzaam leeg.

22:32
Gerald van den Belt: "Dit was eigenlijk een kutjaar"

De ontlading is groot bij financieel directeur Gerald van den Belt. "De ontlading van twee jaar, door het vorig jaar niet promoveren. Aan de ene kant wil je het niet te veel meer over hebben, maar dat gaat toch", zegt Van den Belt. "Dit jaar was eigenlijk een kutjaar. De druk was veel groter. Het enige dat het leuk maakte is dat we elke week wonnen."

Van den Belt zegt maar een keer dat een nieuw stadion voor Cambuur nu onontkoombaar is. "Ik hoop dat heel Leeuwarden snapt, dat dat nu gewoon moet."

22:27
Spelers naar binnen toe

De begeleiding en spelers hebben een kleine 20 minuten op het bordes gestaan. Ze gaan nu weer naar binnen toe.

22:26
Naar huis

Henk de Jong doet een oproep aan het publiek: "Ik moet dit nu zeggen. Kut dat ik dit nu moet zeggen, maar jullie moeten nu naar huis gaan. Er komen veel meer feestjes."

(Advertentie)
(Advertentie)