VIDEO: Bevrijdingsconcert in Leeuwarder Grote Kerk

16 apr 2021 - 14:55

Door corona is dit jaar een Bevrijdingsconcert met publiek niet mogelijk in de Leeuwarder Grote Kerk, maar Omrop Fryslân zond het concert live uit zodat je het in jouw eigen woonkamer 'live' kon beleven. Leeuwarder stadsorganist Theo Jellema bespeelde het orgel en burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden hield een toespraak. Ook droeg Pieter van Aalst, leerling van het Leeuwarder christelijk gymnasium Beyers Naudé een gedicht voor.

Dit was de vijfde keer dat het concert werd gehouden. Normaliter is er zo'n 250 man aan publiek. Vorig jaar kon het concert al niet doorgaan in verband met corona, maar dit jaar wilde de historische vereniging van Leeuwarden Aed Levwerd het per se laten doorgaan. Voorzitter Daan Postma: "Het is een groot belang voor ons, we willen er een traditie van maken. Maar dan moet je jezelf wel laten zien."

Voorzitter Daan Postma van Aed Levwerd

De uitzending is vrijdag 16 april om 15.00 uur op televisie, internet en in de app, herhaling 's avonds om 21.00 uur op televisie.

Omrop Fryslân heeft in het kader van 75+1 jaar Vrijheid verschillende programma's, activiteiten en projecten in petto. Lees er alles over op omropfryslan.nl/75plus1

(Advertentie)
(Advertentie)