FNP vindt dat college 'te creatief' was met spelregels Zalen Schaaf

16 apr 2021 - 07:04

Het college van Leeuwarden gaat 'te creatief' om met de spelregels van de eigen prijsvraag voor de toekomst van Zalen Schaaf. Dat zegt fractievoorzitter Jan Willem Tuininga van de FNP-fractie in Leeuwarden. De FNP zei donderdag dat Turfmarkt BV, de winnaar van de prijsvraag, waarschijnlijk te laat was met het inleveren van hun plannen en daardoor helemaal niet meer mee mocht doen aan de prijsvraag. Volgens het antwoord van het college op de FNP-vragen ligt dat echter anders.

Foto: Wikimedia Commons

Burgemeester en wethouders schrijven dat Turfmarkt BV de plannen wel op tijd inleverde, maar op een verkeerd e-mailadres. Omdat Turfmarkt BV dat ook kan aantonen, mogen ze van het college gewoon meedoen.

"Een lullificatie"

De FNP-voorman noemt de reactie van het college 'een lullificatie.' "We begrijpen niet hoe burgemeester en wethouders met deze reactie kunnen komen. De leidraad met alle spelregels is heel duidelijk en daar moeten alle deelnemers zich aan houden. Als de gemeente dit volhoudt, kan er nooit weer een bestek in Leeuwarden komen."

Schaaf mut blieve

De mensen achter het plan 'Schaaf mut blieve' kondigden donderdag aan dat ze van plan zijn om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente. Tuininga heeft er alle begrip voor. De FNP staat achter de plannen van 'Schaaf mut blieve,' maar dat was voor Tuininga niet de reden om nu in actie te komen. "Het gaat ons m de goede procedure. We vinden het niet goed hoe de wethouder hiermee omgaat."

Jan Willem Tuininga over de verklaring van het college

Tuininga heeft vernomen dat zijn zorgen gedeeld worden door diverse andere partijen in de Leeuwarder gemeenteraad en overweegt om de brief van het college over de gevolgde procedure te agenderen voor de raadsvergadering van volgende week. "We zullen zien wat precies de beste stap is, maar dat hier opnieuw over gesproken wordt dat is wel zeker."

Zalen Schaaf leeft

Tuininga is donderdag naar eigen zeggen 'platgebeld' over Zalen Schaaf en de opheft over de prijsvraag en hij begrijpt dat ook. "Zalen Schaaf leeft onder de bevolking. Het is een emotioneel beladen onderwerp, dat merken wij nu ook." De antwoorden van het college op de FNP-vragen over de procedure maken het er volgens Tuininga niet beter op. "Die roepen alleen meer vragen op en zorgen ook voor meer onrust."

(Advertentie)
(Advertentie)