KNVB-directeur Gudde wil kampioensschaal uitreiken aan Cambuur: "Ik heb mijn verplichtingen"

15 apr 2021 - 21:49

Als SC Cambuur de titel in de eerste divisie pakt, wordt de kampioensschaal gewoon uitgereikt door Eric Gudde. De directeur van de KNVB reageert daarmee op woorden van Cambuur-trainer Henk de Jong, die eerder op donderdag zei dat het niet verstandig zou zijn als Gudde dat zou doen.

Foto: ANP

"Apart dat een trainer zich opwerpt als woordvoerder van de club", reageert Gudde. "Wat wil hij hiermee bereiken? Ik heb wel mijn verplichtingen als KNVB-directeur."

Cambuur is vrijdag bij winst tegen Helmond Sport officieus zeker van promotie. De eerste twee ploegen mogen naar de eredivisie. Later deze maand kunnen de Leeuwarders de titel veiligstellen. De Jong heeft al gezegd dat hij niet aan officieuze promotie doet. "Als we morgen winnen is het officieel. Veertig goals halen ze nooit meer in."

Razend van woede

De Jong was ruim een jaar geleden razend van woede toen de KNVB besloot de competitie, die was stilgelegd vanwege het coronavirus, niet meer op te pakken en ook promotie en degradatie te schrappen. Cambuur had op dat moment een enorme voorsprong en promotie kon de club bijna niet meer ontgaan.

Omrop Fryslân pakt vrijdagavond uit met een extra sportprogramma over SC Cambuur tegen Helmond Sport. Dat programma is te volgen op de radio en met een livestream online. Presentator Roelof de Vries ontvangt in de studio twee oud-spelers van de Leeuwarders: Mart Dijkstra en Marco van der Heide. Beiden speelden in het vorige kampioensjaar voor de club.

In het stadion doen verslaggevers Geert van Tuinen en Andor Faber integraal verslag van het duel, dat om 20.00 uur begint. Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreid verslag van de avond, die voor Cambuur dus officieus promotie op moet leveren.

Kijk voor het laatste nieuws omtrent SC Cambuur en de promotiekoorts op onze dossierpagina.

(Advertentie)
(Advertentie)