Studenten NHL Stenden en RUG helpen leerlingen voor eindexamens

14 apr 2021 - 21:04

Studenten van NHL Stenden en Rijksuniversiteit Groningen helpen de komende maanden middelbare schoolkinderen met de voorbereidingen op de examens. Door de coronacrisis hebben veel leerlingen achterstanden opgelopen. De steun maakt deel uit van het landelijke project StudentinzetopSchool-Noord in de noordelijke provincies.

Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

De bedoeling is dat studenten de leerlingen helpen met vakken waarin de studenten niet goed zijn en waarin de studenten zelf ook examen hebben gedaan. Zo kan er uit eigen ervaring steun worden gegeven. Het mes snijdt aan twee kanten, want zo wordt ook de druk op docenten minder.

Kennismaken met het vak

Verder is het initiatief een mooie gelegenheid om studenten kennis te laten maken met het beroep van leraar. Directeur Willem Eikelenboom van de academie vo & mbo NHL Stenden hoopt dan ook dat sommige studenten op het idee worden gebracht om voor de klas te staan.

Studenten kunnen zich aanmelden, krijgen een kleine cursus examenbegeleiding en worden daarna gekoppeld aan een school. Ze ontvangen voor het werk een vergoeding bovenop het minimumloon.

(Advertentie)
(Advertentie)