Kogel door de kerk: Gerry Hamstra wordt technisch manager bij Ajax

13 apr 2021 - 15:47

Het nieuws hing al enige tijd in de lucht, maar de kogel is nu echt door de kerk. Gerry Hamstra wordt technisch manager bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse voetbalclub op hun website. Eerder was er veel gedoe over de overstap van Hamstra, die voor onrust zou zorgen. Hamstra werkte vijf jaar lang in een soortgelijke functie bij SC Heerenveen en tekent tot 2024 in de hoofdstad.

Foto: Omrop Fryslân, Oane Hoekstra

De 50-jarige Gerry Hamstra wordt bij de Amsterdamse voetbalclub de nieuwe rechterhand van Marc Overmars en zal zich richten op het scouten van nieuwe jeugdspelers. Wie de vervanger van Hamstra bij Heerenveen wordt, is nog niet duidelijk.

"Voor mij is dit een geweldige kans nadat ik bij Heerenveen ben vertrokken," zegt Hamstra op de clubsite van Ajax. "Ik ga niet alleen nauw samenwerken met Marc Overmars maar ook met verschillende andere mensen op de Toekomst. Ajax is internationaal een grote naam waar het gaat om het ontwikkelen van talenten tot topspelers. Ik heb erg veel zin om een bijdrage te leveren aan de organisatie die daar verantwoordelijk voor is."

(Advertentie)
(Advertentie)