Test met Ellen ten Damme in De Harmonie: "Geen pauze, wel een drankje"

In stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden wordt dinsdagavond voor het eerst een testevenement gehouden. Het gaat om een voorstelling van actrice en zangeres Ellen ten Damme. Er mogen 186 mensen bij zijn. En dat in een zaal waar plaats is voor duizend bezoekers. Met de testen wordt onderzocht of het theater weer veilig open kan in verband met gevaar op besmetting met het coronavirus.
Ellen ten Damme © ANP
In de zaal is een soort arena-opstelling gemaakt, wat intimiteit en gezelligheid geeft, vertelt Frédéric Tonnon van De Harmonie. Zo weinig bezoekers kan financieel niet uit, maar daar gaat het nu ook niet om, volgens Tonnon. Het is een evenement om te zien hoe de theaters in coronatijd weer veilig open kunnen. Er is geen pauze in de voorstelling, maar de bezoekers kunnen van tevoren wel een drankje krijgen. Ze worden vervolgens naar hun plek geleid. Bezoekers moeten vooraf een coronatest hebben gedaan en ook kunnen tonen dat die negatief is.
Frédéric Tonnon
Stedsskouboarch De Harmonie yn Ljouwert © Omrop Fryslân, Sian Wierda
Naast Ellen ten Damme zijn er nog twee andere testvoorstellingen yn De Harmonie: de zingende zusjes van OG3NE en cabaretier Peter Pannekoek. De laatste twee voorstellingen zijn al uitverkocht, voor Ellen ten Damme kunnen bezoekers nog tot dinsdag 11 uur contact opnemen met het theater.