Ype Smid: "Van den Belt is bang voor mij"

12 apr 2021 - 18:33

"Van den Belt zei dat ie niet alles tegen me durft te zeggen. Dat hij bang voor me is. Althans, zo kwam het op me over." Erevoorzitter Ype Smid spreekt zich voor het eerst sinds de Cambuurcrisis uit over de situatie in de Sportcast. We spreken Ype Smid over zijn relatie met financieel directeur Gerald van de Belt, over het komende kampioenschap en over de woorden van trainer Henk de Jong: "Die hebben me niet onberoerd gelaten."

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

Ype Smid schuift na meerdere verzoeken toch weer eens aan bij de Sportcast. Eerst wilde hij niet. "Ik vond dat ik dat niet moest doen. Maar nu ik hier zit, ben ik wel een soort van nerveus." Ype Smid vond in eerste instantie dat hij niet de persoon was om iets te zeggen. "Wie geschoren wordt, moet stilzitten."

"Gerald is bang voor me"

Maar nu spreekt hij zich wel uit. Over de relatie met Gerald van den Belt bijvoorbeeld: "Dat bevreemdt mij nog steeds, tot op de dag van vandaag. Dat ze niet helemaal op mij zaten te wachten, had ik wel een beetje begrepen, maar niet op deze manier. Ik heb dat Gerald wel recht op de man gevraagd. Er was niet alleen zakelijk, maar ook privé wel iets waarmee ik hem geholpen heb. Ook toen hij bij FC Twente was, met wat frauduleuze handelingen en zo. Daar begreep ik wel wat van. Maar toen ik hem vroeg, zei hij dat hij niet alles tegen me durfde te zeggen. Hij zei dat ie soms bang voor me is." Daarvoor werkten de twee veel samen. "Daarvoor is het wel zeven jaar goed gegaan. Daar kan ik niet zoveel mee. Als zoiets gebeurt, moet je dat ook bij jezelf zoeken. Maar dat is me nog onduidelijk."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)