Ruurd Wiersmahûs Burdaard wordt opgeknapt, te beginnen met het schilderwerk buiten

12 apr 2021 - 18:30

Het museum Ruurd Wiersma Hûs wordt gerestaureerd. De schilders zijn maandagochtend van start gegaan. Volgens Sybren van Tuinen, voorzitter van het museum was dit ook echt wel nodig. "Het begon aan de buitenkant te rafelen en het begon op sommige plekken te rotten, we moesten het gewoon aanpakken", vertelt de voorzitter.

Het Ruurd Wiersmahûs wordt opgeknapt

Van Tuinen hoopt dat het museum er binnenkort weer op en top bij staat, in originele staat. "Dat dit nu gebeurt, is geen toeval. Waarschijnlijk mag het museum straks nog niet open en dus kunnen de schilders nu ongehinderd hun werk doen." De stichting draait op vrijwilligers. Ze krijgen een behoorlijke bijdrage van de gemeente Noardeast-Fryslân. Er is de afgelopen jaren zuinig gedaan om de opknapkosten te kunnen betalen.

De schilderende melkvaarder Ruurd Wiersma woonde tot zijn dood in 1980 in het huisje in Burdaard. Hij maakte naïeve schilderkunst. In zijn woonkamer beschilderde hij alles wat los en vast zat. Aan de muur is een groot panoramawerk te zien met de vier seizoenen. Zelfs het plafond en de meubels beschilderde hij.

Trefwoorden: 
Burdaard Ruurd Wiersmahuis
(Advertentie)
(Advertentie)