Fries muziekonderwijs moet impuls krijgen met subsidie en schoolprogramma

12 apr 2021 - 18:01

Het Rijk stelt 50.000 euro beschikbaar om het muziekonderwijs op scholen te stimuleren. Het geld is bedoeld voor een project dat muziek op school koppelt aan meertaligheid. Muziekverenigingen spelen ook een rol bij het project, met een verdiepingsprogramma na schooltijd. Het is de bedoeling dat scholen en muziekverenigingen met de kinderen toewerken naar een feestelijk galaconcert in mei 2022. Cultuur-adviesorganisatie Keunstwurk coördineert het project.

Foto: Shutterstock.com (Pixel-Shot)

Veel partners, zoals scholen, kunstcentra, opleiders en politici, hebben toegezegd het programma Us liet mei in ferhaal mogelijk te maken.

Meispelen

"We kunnen hiermee een mooi stimuleringsprogramma optuigen, nu kunnen we echt iets gemeenschappelijks organiseren," zegt Thijs Oud van Keunstwurk. "Het is een impuls voor de muzieklessen, maar ook een jaarthema met meertaligheid: Us liet mei in ferhaal. En wij willen graag dat iedereen gaat optreden, dat scholen laten horen wat de kinderen kunnen. En dat moet gebeuren in 2022 met de zogeheten Meispelen. Eigenlijk zouden de Meispelen vorig jaar al, maar dat moesten we uitstellen."

Het muziekonderwijs kan de steun goed gebruiken, zegt Oud. "De afgelopen jaren hebben we wel wat klappen gehad met het muziekonderwijs na schooltijd. Ook de muziekscholen en -verenigingen hebben het lastig. Dan is het mooi dat je het onderwijs kunt steunen op de scholen zelf."

Thijs Oud van Keunstwurk

(Advertentie)
(Advertentie)